ADANA / SARIÇAM - Sarıçam Yıldız Anaokulu

Şbt

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST bu yıl şehrimiz Adana'da. Bizde bu güzel organizasyonda okulumuz olarak çeşitli projelerle yer almak için istişare toplantımızı gerçekleştirdik.

Ara

Çocuklarda sınır koymak neden önemli?     Sınır Nedir ve Neden Gereklidir? Sınır koyma; bireyin kendi varlığını diğerlerininkinden ayırt etmeyi, haklarının nerede başlayıp bittiğini anlamayı sağlar. Varlığının ve sınırlarının farkında olan çocuklar kendilerini ve dış dünyayı daha kolay kavrayabilirler. Aralık ayı aile eğitimi toplantımız çevrimiçi gerçekleştirildi. Psikolojik Danışman öğretmenimiz Sayın Miyase SERT'e toplantıya katılan tüm katılımcılarımıza katılımları ve paylaşımları için teşekkür ederiz.

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında okulumuzda velilerimizin de katkılarıyla kutlandı.

Öğrencilerimize Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında, Türk malının önemi vurgulanırken, ülkemizin zengin kaynaklarından bahsedildi. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içinde yapılan etkinlikler dramatizasyon yoluyla gerçekleştirildi.

Ara

Çocuklarımızın hayal dünyasını biraz genişletelim dedik,,, saklandıkları yerden çıkıp gelen misafirlerimiz de varmış :)

Ara

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Atamıza saygı, sevgi, minnet, gurur ve ATATÜRK'ü anlayarak anıldı.

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışman Öğretmeni Sayın Miyase Sert'in sunumuyla velilerimize yönelik yüz yüze aile eğitim semineri gerçekleştirildi. Şiddetin her türlüsüne hayır sloganıyla insana değer veren, saygılı bir toplum, iyi insan yetiştirmek için Sarıçam Yıldız Anaokulu ekibiyle hep varolacaktır.

Ara

Okulumuz 5 Yaş/B Şubesi Çınar Sınıfı öğretmeni ve öğrencileriyle birlikte lösemili çocuklar haftasında gerçekleştirdikleri farkındalık etkinlikleriyle sevgi, iyilik ve umut dolu mücadeleye destek oldular. Lösemi Değil İyilik Bulaşıcıdır.

Ara

Okulumuz ilk okul dışı etkinliğini gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte Atatürk Evini gezdiler. "Karagöz Oyuncakçı" adlı Tiyatro oyununu Tiyatro Salonunda izlediler.

Ara

Okulumuzda13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü münasebetiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ildeki okullarımızda eş zamanlı Afete Hazırlık eğitimi ve tatbikatları planlanarak gerçekleştirilmiştir.

Ara

29 Ekim- 4 Kasım Türk Kızılayı Haftası okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türk Kızılayının önemi, amaçları hakkında farkındalık oluşturuldu.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.Yılı kapsamında Ekim ayı boyunca "NİCE YÜZYILLARA YAŞASIN CUMHURİYET" temalı etkinlikler okulumuz öğrenci öğretmen ve velileri ile gerçekleştirildi. Okulumuzda hazırladığımız "Cumhuriyet 100. Yaşında" kutlama programımıza katılan Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Uygar İNAL  öğrenci, öğretmen ve velilerimize bu coşkulu günde milli birlik ve beraberliğimizin öneminden bahsederek,  Cumhuriyetin ışığında gelecek nesillerimize en iyi eğitim imkanlarını sunacaklarını bildirdi. Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Uygar İNAL Program sonrasında da öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederek Cumhuriyetimizin 100.Yılını kutladılar.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN  29 EKİM 1923'te kurduğu CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI KUTLU OLSUN...

Ağu

"Zafer, „Zafer benimdir‟ diyebilenindir. Başarı ise, „Başaracağım‟ diye başlayarak sonunda „Başardım‟ diyebilenindir." Mustafa Kemal ATATÜRK